Kulturministerbesøg_451

Kontakt

Sussi Nyled Heinrichson
Portalen 2
2670 Greve
Tlf.43 95 80 84
suh@grevebib.dk

Se flere fotos fra kulturminister Marianne Jelveds besøg i Greve nederst på siden.

Læs For Mig var i 2014/15 en del af Kulturministeriets landsdækkende kampagne Danmark Læser, som skal få flere til at læse mere skønlitteratur.

Idéen til kampagnen var undfanget af kulturminister Marianne Jelved, og den 13. marts, 2015 var hun i Greve for at opleve nogle af de mange tiltag, der har været med til at sprede læseglæden i kommunen.

Dagen startede på Holmeagerskolen, hvor ministeren oplevede en forfatterworkshop og hørte eleverne læse op af deres egne nyskrevne fortællinger.

Bøger har formet ministeren
Senere talte ministeren med elever fra skolen. De fortalte om læsebamsen og om Shop-Amok-dagen, hvor de havde fået lov at købe bøger for over 3000 kr. til klassen i Bog & Idé. Marianne Jelved fortalte til gengæld om, hvordan hun elskede at læse som barn.
"Da jeg var på jeres alder, lå jeg på maven og læste bøger, så snart jeg kom hjem fra skole," sagde ministeren.
Hun fortalte også om bogen 'Gerd og morbror Martin', som havde gjort stort indtryk på hende som barn og været medvirkende til, at hun valgte at blive politiker, fordi et af bogens budskaber er 'det behøver ikke at være sådan'.

Dagen talte også borgmester Pernille Beckmann blandt de prominente gæster.

Læs For Mig fortsætter i 2015/16 med støtte fra Greve Kommune. Børnebogsforfatter Jan Kjær vil skrive seks paranormale e-fortællinger med udgangspunkt i Greve som henvender sig til de 10-13 årige.

Se fotos fra dagen i billedgalleriet: