dekorerede_vaegge_banner

Kontakt

Sussi Nyled Heinrichson
Portalen 2
2670 Greve
Tlf.43 95 80 84
suh@grevebib.dk

Mosede Fort ved Greve lægger stemning til Læs For Mig-fortællingen 'Gys i kasematten'. En tegner og tre musikere tog på inspirationstur til det gamle fort.

Ud til kysten i nærheden af Greve ligger Mosede Fort.

For 100 år siden var det et særdeles vigtigt militæranlæg.

Hvis Danmark var blevet angrebet under Første Verdenskrig, skulle Mosede Fort nemlig have forsvaret København.

I dag er bygningerne for længst forladte, men det gamle kystfort med den dunkle, underjordiske kasemat spiller en vigtig rolle i flere af 'Læs For Mig'-fortællingerne.

For at få stemningen helt ind under huden tog fortællingernes illustrator, Simon Bukhave, og de tre musikere, som står bag musikforestillingen 'Gys i kasematten', på inspirationstur til fortet.

Mosede Fort - indgang

Fortet er ved at blive renoveret. Den 6. august åbner det som museum med udstillingen 'På kanten af krig'.

Mosede Fort - røde vægge

Væggene i den gamle kasemat fortæller deres egen historie om en dramatisk fortid.

Mosede Fort - sømine

Simon Bukhave skal bruge indtrykkene fra fortet i sine illustrationer til Lars Bøgeholt Pedersens fortællinger. Her bliver der taget idéer med tilbage til tegnebordet. Bl.a. en sømine som dem der blev lagt ud i Køge Bugt.

Mosede Fort - lægens rum

I lægens rum er der dobbeltdøre til at få de sårede ind og ud, og væggene har en speciel beklædning, så blod nemt kan vaskes af. Akustikken i de underjordiske rum er helt særlig, og det kommer til at sætte sit præg på den musikforestilling, som Astrid Severinsen, Hille-Maike Wazel og Sofie Enstrøm laver. Den kommer til at kunne opleves på folkeskoler i Greve umiddelbart før og efter sommerferien.

Mosede Fort - sovesalen

Soldaterne sov i hængekøjer - og i to lag.

Mosede Fort - kanonstilling

Udenfor kan man spejde ud over Køge Bugt fra kanonstillingerne.

Læs For Mig-e-fortællingerne udkommer i perioden maj 2014 til februar 2015. Send en SMS med ordene GB LÆS til 1241, hvis du vil have direkte besked, hver gang en ny fortælling kan læses på nettet.