Jan_Kjaer_banner

Kontakt

Læs For Mig
Tlf.43 95 80 84
suh@grevebib.dk

Forfatter Jan Kjær og Læs For Mig er gået sammen om at give gode læseoplevelser til børn.

I efterårsferien og seks måneder frem skal fire bøger af den kendte børnebogsforfatter Jan Kjær lokke danskerne til at slukke for tv’et og læse højt for hinanden.

Det sker som en del af Greve Kommunes initiativ ’Læs for Mig’, der har som sit mål at skabe glæde ved læsning blandt børn og voksne, der ellers ikke har tid til bøger i en travl hverdag.

Hver tredje dansker læser ikke
Kulturministeriets seneste kulturvaneundersøgelse har vist, at 1,5 mio. danskere stort set aldrig læser skønlitteratur. Det skyldes bl.a. at især fædre ikke orker at gå på biblioteket.

Det skal der ændres på, og som en del af Kulturstyrelsens projekt ’Danmark Læser’, har Greve Kommune startet projektet ’Læs for mig’, hvor digitale børnebøger er gratis tilgængelige via computer, telefon og tablet.

Ferietid er læsetid
Godt seks måneder inde i projektet er de digitale historier blevet læst ca. 7.500 gange. Det er et ganske fint tal, som dog forventes at stige markant over de næste seks måneder, hvor Jan Kjærs bøger nu også vil være en del af pakken.

Og efterårsferien er nøje udvalgt, som det oplagte tidspunkt til at give kampagnen et ekstra skud: Her har børn og voksne både tid og lejlighed til at læse – de gode bøger skal sikre, at de også har lysten.

Fri fantasy
De fire nye bøger, der skal få danskerne til at tage læsebrillerne på, er alle frit tilgængelige på læsformig.dk fra mandag den 13. oktober. Alle bøgerne har rod i fantasy-genren og er skabt af Jan Kjær:

Den magiske Nom
Heksebogen
Den magiske hjelm
Menneskejægeren

Om Jan Kjær
· Jan Kjær har skrevet og illustreret 45 børne- og ungdomsbøger.
· Bogserien Taynikma er udkommet i 13 lande og har solgt 150.000 eks. i Danmark alene.
· Den animerede kortfilm om Taynikma havde 100.000 seere ved første visning på DR.
· Nomer-serien oversættes nu til forskellige 5 sprog (japansk, tysk, fransk, spansk, engelsk) og lanceres til næste år til 1 mia. potentielle købere via bl.a. amazon.com.
· Et teaterstykke over Taynikma-universet er netop nu ved at blive sat op i Danmark.
· Et computerspil baseret på hans univers om ’Nomerne’ og en App er under udvikling.
· Læs meget mere om Jan Kjær her: http://jankjaer.dk/

Om Læs for Mig
Kulturminister Marianne Jelved har afsat 20 mio. kr. til kampagnen ’Danmark Læser’, hvor udvalgte kommuner konkurrerer om, hvem der kan finde på de mest kreative og spændende tiltag, der kan få flere til at læse.

I Greve er det blevet til ’Læs for Mig’, der har borgmester Pernille Beckmann som ambassadør.

'Læs for Mig' kører frem til marts 2015 og omhandler en lang række læse-aktiviteter.

Halvvejs inde i projektet har ca. 7.500 børn og voksne læst højt for hinanden. Desuden abonnerer 800 personer på en sms-service, der giver direkte besked, hver gang en ny Læs For Mig-bog udkommer.