Få fem gode råd, du kan bruge her og nu, og hent Merete Løvgreens ’Læsehygge’ som e-bog, kvit og frit.

laesehygge_omslag.jpg
'Læsehygge' af Merete Løvgreen

’Læsehygge’ giver masser af gode idéer til, hvordan læsning kan foregå på sjove og hyggelige måder derhjemme.

Den er skrevet af Merete Løvgreen, som blandt andet er folkeskolelærer.

Med fem års erfaring med læseundervisning for både danske og tosprogede børn har hun talt med og rådgivet mange forældre, som havde brug for nye måder at gribe læsningen an på.

- Ønsket med ’Læsehygge’ er at give forældre, pædagoger og lærere mod på og lyst til at sprænge rammerne for, hvordan man læser, med idéer der kan bruges her og nu, forklarer Merete.

Bogen kan ses som et katalog med konkrete og jordnære indspark til, hvordan du og dit barn kan få en hyggelig stund med læsningen, så det ikke bare bliver til en sur pligt, og du får bl.a. idéer til indretning af læsekrog, nye måder at gå på biblioteket på, læsebarometer og meget mere. Idéer, som du kan gå i gang med allerede i aften.

Kom i gang med læsehygge - Meretes fem gode råd

 • LÆSEKROG
  Indret sammen en fast læsekrog i hjemmet, så der bliver så hyggeligt som muligt. Forestil jer, at I skal gøre jer klar til at se en god film sammen og tænk så over, hvordan I helst sidder for at ha’ det godt og rart.

 • PAUSEGYMNASTIK
  Aftal dagens læsepausegymnastik, så der læses i 10 minutter, og holdes pause i 1 minut med bevægelse. Om det er vild dans, en hurtig tur op og ned ad trapperne eller rundt om huset eller sprællemandshop er ligegyldigt. Bare kroppen kommer i gang, og hjernen får lidt ekstra ilt.

 • DE FYSISKE RAMMER 
  Find ud af, om særlig musik, en blød stol, en kraftig lampe, en basketbold under fødderne eller en pilatesbold kan hjælpe på læsestunden. Alt kan bruges, hvis det hjælper på koncentrationen og gør læsningen til en behagelig oplevelse. 

 • LÆSEBAROMETER
  Find på et sjovt, sødt eller sejt læsebarometer, som viser, hvor langt I kommer dag for dag. Tænk i barnets yndlingsfarver, interesser, ting der passer til værelset, seje ting, eller måske bare en mappe, som man vil elske at slå op i for at følge sin udvikling.

 • AFTALE MELLEM DIG OG MIG
  Lav en aftale, som I begge kan overholde. En aftale om læsetid, læsero og læsehygge – og måske endda også med en læsebelønning som gulerod. Undgå tidspunkter, hvor I begge er trætte og sultne og kun halvt til stede, og skab i stedet en god stund, hvor I sammen går på opdagelse i ord, fantasi og viden om verden.

Mere om Merete Løvgreen

Merete Løvgreen her også undervist på ni DanskCamps.

- Her begyndte læse-idéerne for alvor at tage form, da jeg camp efter camp mødte børn og unge, der hadede at læse og derfor skulle motiveres på helt andre måder. Vi tog som udgangspunkt fat i deres interesser og styrker, så vi bl.a. oprettede vores helt eget camp-bibliotek med fag- og skønlitteratur udelukkende baseret på de ønsker, de havde sendt til os på forhånd. Til hver camp med 20 deltagere lånte jeg omkring 500 bøger, og de nåede at læse 3-4.000 sider på en uge. Fordi de havde lyst!, fortæller hun 

I 2008 startede Merete sit firma Sproggren, hvor hun forsøger at udvide rammerne for, hvordan vi underviser og hjælper elever, der ikke lærer kun ved at sidde stille. Hun brænder for bevægelse og fordybelse på så skøre, sjove og skæve måder som muligt, og håber på at kunne gøre en forskel med 'Læsehygge' og undervisningsmetoden Sprog & Tal i Bevægelse.