jan_kjaer_451

Kontakt

Sussi Nyled Heinrichson
Portalen 2
2670 Greve
Tlf.43 95 80 84
suh@grevebib.dk

Jan Kjær er forfatter til de næste fortællinger i Læs For Mig. Hver historie henter inspiration i det paranormale

Jan Kjær er elsket for sine rigt illustrerede børne- og ungdomsbøger om fantasy og action prægede emner.

’Taynikma’ serien er oversat til 15 sprog og ”Nomerne” for de lidt mindre børn er blevet et helt univers i sig selv. I ”Menneskejægeren” kan de lidt større børn forholde sig til dilemmaer, som gør læseren til aktiv deltager i litteraturen.
I tegnebogen ”Lær at tegne fantasy” kan du selv lære at tegne modige riddere, ækle orker og mystiske elvere.

Jan Kjærs forfatterskab er alsidigt og han har samtidig sin egen særlige måde at skrive og tegne på, som gør ham let genkendelig – hans produktivitet sikrer, at børn og unge hele tiden præsenteres for nye litterære universer.

I sæson 2 af læseprojektet i Greve, Læs For Mig, der udspringer Danmark Læser, kan læseren igen stifte bekendtskab med Jan i en ny form.
- Vi tager det bedste fra Læs For Mig og fører det videre. Vi ved nu med sikkerhed, at familierne har stor gavn af at få sendt skræddersyet og målrettet børnelitteratur direkte ind i familien via deres mobil og som handler om dem selv og deres eget område. Derfor fortsætter jeg med at skrive historier, der tager deres udspring i Greve. Og jeg glæder mig simpelthen SÅ meget til at begynde på 'Greve'-historien. Jeg er begyndt at researche og startede med at se filmen '110% Greve'. Fantastisk lærerig, fortæller Jan Kjær.


Paranormale tilstande i Greve
Læs For mig henvender sig til en gruppe af børn, der ofte betegnes som svære at nå med litteraturen. Gruppen af ”Tweens”, de tidlige teenagere, og særligt drengene, har mange andre interesser end at sætte sig ned og læse.

-Derfor er det vigtigt, at jeg sikrer mig, at jeg formidler i øjenhøjde. De digitale e-fortællinger er en anden måde, at fange målgruppen på end med traditionelle bøger. Her kan de kan læse, hvor og når det passer dem. Og det, at det handler om børn og unge selv, deres eget område i Greve, er endnu en interessant fangarm ind til gruppen.
Genremæssigt vil vi denne gang bevæge os i den populære paranormale genre. Superrealisme i det nutidige og historiske Greve blandes sammen med overnaturlige fænomener og tager fortsat udgangspunkt i virkelige og fiktive begivenheder. Greve bliver aldrig det samme igen.

- Det er nyt for mig at arbejde på den her måde. Før jeg gik i gang med at skrive Læs For Mig-fortællingerne, vidste jeg ikke meget om området eller dets historie. Efterhånden, som jeg kommer længere med min research, går det op for mig, hvor meget stof, der ligger gemt til de nye paranormale fortællinger i Greve.


Fængende historier med fokus på (højt)læsning
Læs For Mig er helt klar over, at gruppen af Tweens sagtens kan læse selv. Men vi er også meget bevidste om, at læsning er en relation. Læsning styrkes simpelthen gennem gode relationer med både kammerater og voksne, der interesserer sig for litteratur på barnets præmisser.

- De nye paranormale e-fortællinger vil sætte fokus på, at også større børn har glæde og gavn af at få læst højt. De indbyggede dilemmaer, moralske og etiske, lægger i høj grad op til at, man tager en snak sammen i familierne om det man har læst. Om rigtigt og forkert. Mine fortællinger fortæller ofte 2 sider af den samme sag, og det, der er rigtigt for den ene, kan være forkert for den anden. Det er det dér ”hvorfor”, der er interessant. Det er nysgerrigheden på andre mennesker og deres holdninger, som vi præsenteres for gennem litteraturen, der skaber grobund for dialog. Når man rammer den nerve, kan alle, også dem, der ikke normalt læser, godt mærke det.

- Mange spørger interesseret ind til hvad e-fortællingerne mere specifikt skal handle om hvad hovedpersonerne hedder og hvad plottet er. Og jeg må ærligt svare, at jeg ved det ikke endnu. Det er både angstprovokerende og super spændende, for jeg opfinder hele universet til Greve-fortællingerne lige nu. Hvis man vil følge med i mine udfordringer, fremskridt og kreative kvaler kan man læse med på min blog på www.læsformig.dk. Men ét er sikkert, og det er, at jeg GLÆDER mig, siger Jan Kjær.